Kuletaş Kompresör

06-05-2022 18:05
Kuletaş Kompresör
Hava kompresörü, atmosferden alınan havanın sıkıştırılarak saklandığı cihazlardır. Sıkıştırılan bu hava sağladığı basınçla birçok alanda farklı işlevlerde kullanılır. Günlük hayatımızda olduğu kadar kimya, otomotiv, tekstil, gıda, petrol , sağlık gibi sektörlerde de kullanılan pratik ve kolaylık sağlayan bir cihazdır. Özellikle Kuletaş kompresör modelleri günümüzde en çok tercih edilen kompresörler arasındadır.

Kompresör Kullanım Alanları


Kompresör, günlük hayatımızda gördüğümüz neredeyse her ürünün üretim aşamasında yer alan önemli bir cihazdır. Araba lastiklerinin şişirilmesinde, otomotiv sektöründe kalıp işleme aşamasında,  iplik üretimi aşaması gibi üretimin birçok alanında işlevlerine göre araç hava kompresörü, pistonlu hava kompresörü, dijital hava kompresörü gibi çeşitli kompresör çeşitlerini görebiliriz.Genel olarak kompresörlerin kullanım alanlarını sıralayacak olursak;
  •       Tekstil
  •       Sağlık
  •       Cam
  •       Petrokimya
  •       Kimya
  •       Otomotiv
  •       Gıda
  •       Metal sanayi
  •       Enerji
Kullanıldığı alanlar kompresör özelliklerinin ayrı özelliklere sahip olmasına da yol açar. Dijital hava kompresörü, elektriğin olmadığı alanlarda hem hava basıncıyla dilerseniz araç lastiğinizi şişirebileceğiniz isterseniz USB girişiyle telefon veya diğer elektronik cihazlarını şarj edebilme özelliğine sahiptir.Lastik hava kompresörü ise araba lastiğine hava basma ile birlikte boya işlemlerinde kullanılan tabanca gibi düzeneklerin de çalışabilmesini sağlar. Taşınabilir hava kompresörü ise cihazın taşıma ihtiyacının olduğu yerlerde kullanılır.

Pistonlu Kompresör


Kompresör cihazları arasında en fazla termodinamik verimine sahip olan Pistonlu Kompresör cihazıdır. Temiz havanın ihtiyaç duyulduğu gıda, tıp gibi alanlarda sıklıkla kullanılır.

Sessiz Hava Kompresörü


Sessiz hava kompresörü ise diğer cihazlarla aynı işleve sahip olsa da otomatik kullanımı vardır. Gürültü çıkarmadan çalışmaktadırlar. Bu özelliğiyle tıp alanında hastanelerde ameliyathanede ve fabrikalarda üretim aşamalarında tercih edilir.

Kompresör Ne İşe Yarar?


Kompresör cihazları içinde sıkıştırılan hava bulunmaktadır. Sıkıştırılan hava birçok alanda farklı işlevsellikler için kullanılır. Basınçlı hava bazı durumlarda itici güç olarak da kullanılır.Tıp alanında temiz hava ihtiyacının karşılanmasında, endüstriyel işlemlerin basınçlı hava ihtiyacında, temizlik ve boya işlemlerinde, ahşap kumlama işlemlerinde, araba lastiklerine hava basarken, petrol sanayisinde gaz sıkıştırma aşamasında basınçlı hava sağlama, itici güç ya da enerji sağlama gibi işlevselliğiyle kullanılır.

Kompresör Çeşitleri Nelerdir?


Hava kompresörleri, işlevlerine göre 6 gruba ayrılır. Pistonlu kompresör, merkezkaç kompresör, eksenel akımlı kompresör, vidalı kompresör, jet kompresör ve dönel pozitif yer değiştirmeli gibi seçenekleri bulunur. Bunların alt kategorilerinde dijital, sessiz, taşınabilir hava kompresörü gibi seçeneklerine de ulaşabilmekteyiz.

Hava Kompresörü Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli


Hepsi aynı amaçla üretilmiş olsa da farklı işlevlere sahiptirler. Bu yüzden hava kompresörü satın alırken bazı özelliklerini göz önüne almanız gerekir.Kullanacağınız sektör, ne kadarlık bir kullanım ihtiyacınızın olduğu, kullanılacağı konum, bakım işlemlerinin ne sıklıkla yapılması gerektiği, servis hizmetleri, yedek parça bulunabilirliği gibi birçok durumu araştırarak en doğru hava kompresörünü belirleyebilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular


  • Hava kompresörü nasıl çalışır?
Kompresör cihazı içine hapsedilen hava, basınçlı hale getirilir. Cihaz üzerindeki düzenekler yardımıyla dışarıya basınçlı hava ya da buhar olarak çıkarılır. Farklı işlevlerde çok çeşide sahip olduğundan çalışma şekilleri de farklılık gösterebilir.
  • En çok incelenen hava kompresörü ürünleri hangileridir?
Kullanılacak alanlara göre değişiklik gösterir. Kuletaş kompresör 100 lt, kuletaş kompresör 50 lt, kuletaş hava kompresörü gibi seçenekler en fazla incelenen ürünler arasında yer almaktadır.
  • 2022 yılı hava kompresörü fiyatları ne kadar?
Hava kompresörü fiyatları işlev ve sahip oldukları hacimlere göre farklılık gösterebilir. Doğru ve detaylı bilgi almak isterseniz Nöbetçi Hırdavat web sayfasında hava kompresörü, hava kompresörü mini, hava kompresörü 100 lt, dijital veya sessiz hava kompresörü gibi seçeneklerle aratabilirsiniz.
  • En çok indirim bulunan hava kompresörü ürünleri nelerdir?
Nöbetçi Hırdavat, bu anlamda her zaman en uygun fiyat garantisini sunmaktadır. Web sayfamız üzerinden Kuletaş marka pistonlu ya da sessiz hava kompresörlerini inceleyebilir, uygun fiyat avantajlarımızdan yararlanabilirsiniz.
  • En çok satan Kompresörler hangileri?
Sessiz kompresör ihtiyacında Kuletaş sessiz hava kompresör, farklı hacim ihtiyaçlarında da Kuletaş 9 lt sessiz hava kompresör, Kuletaş kompresör 100 lt gibi seçenekler fazla talep görmektedir.
  • Hava Kompresörüne hangi yağ koyulur?
Mineral yağlar kullanılır. Bunlar hem vidalı kompresörlerde gibi hareketli işleve sahip kompresörü yağlama ve kompresörlerin soğuma ihtiyaçlarına karşılar. Kompresörlerde kullanılan yağlar da kullanılacağı cihaza göre farklılık gösterir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.